Unapređivanje saradnje Beograda i Jokohame

Izvor: Studio B, 26.Okt.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređivanje saradnje Beograda i Jokohame

Održana je prezentacija mogućnosti saradnje sa Japanom i nastupa na japanskom tržištu u Privrednoj komori Beograda.

Prezentaciju je inicirao i vodio Hirojuki Okamoto, šef predstavništva grada Jokohame za Evropu u Frankfurtu.

Član Gradskog veća Željko Ožegović i zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić prisustvovali su ovoj prezentaciji.

Saradnja grada Beograda i Privredne komore Beograda sa Jokohamom uspostavljena je tokom maja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << a prezentacija je organizovana u saradnji sa ovim japanskim gradom i Japanskom organizacijom za međunarodnu trgovinu (JETRO) da bi se privrednicima Beograda pružile informacije o japanskom tržištu i otvorila vrata za saradnju sa japanskim privrednicima.

– Gosti iz Japana su predstavili oblasti u kojima bi srpske firme mogle da naprave proboj i veće prisustvo na japanskom tržištu. Japanska strana pokazala je veliko interesovanje za čvršću saradnju Japana i Beograda, a posebno Jokohame i Beograda. Prezentaciji su prisustvovali i predstavnici nekoliko preduzeća iz Beograda, a gosti iz Japana su predložili i neke vidove kontkretnije saradnje – početak bio mogao da bude učešće srpskih firmi na njihovom velikom sajmu hrane iduće godine, a oni su veoma zainteresovani da učestvuju na Beogradskom sajmu turizma krajem februara – rekao je Ožegović.

Delegacija iz Japana predložila je i čvršće povezivanje Beograda sa predstavništvom ove zemlje u Frankfurtu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Uskoro manje firmarine u Beogradu

Izvor: B92, 27.Okt.2010, 17:50

Beograd -- Popust za isticanje naziva firmi u Beogradu srednjim preduzećima biće povećan sa 20 na 30 odsto, a za mala preduzeća na 60 odsto...Član Gradskog veća Nikola Pavić je istakao da je prethodna odluka o povećanju te takse izazvala negodovanje među privrednicima...On kaže da bi predlog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.