Umetnost nas povezuje

Izvor: SEEcult.org, 31.Jan.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnost nas povezuje

Velika izložba dečjih crteža iz Japana, Slovenije, Slovačke, Srbije i Austrije, održava se u Takahara Furusato muzeju u japanskom gradu Ehime, u organizaciji internacionalne grupe umetnica Art Link Us iz Slovenije, Japana i Srbije, čiji je cilj da poveže ljude umetnošću.

Grupa Art Link Us (Umetnost nas povezuje) organizuje od 2012. godine internacionalne izložbe dečjih radova u Takahara Furusato muzeju, a prvi put ove godine učestvuju i deca iz Srbije, koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << se predstaviti sa

više od 200 crteža.

Grupu Art Link Us, koju čine umetnici iz više zemalja koji sarađuju na polju likovne umetnosti, osnovale su Keiko Vahčič Mizayaki iz Slovenije i Hitomi Morliete iz Japana, umetnice koje potiču iz inetrnacionalnih brakova. Grupi se nedavno pridružila i umetnica Gala Čaki iz Srbije.

Uoči izložbe dečjih radova, koja će biti otvorena od 31. januara do 15. februara u Takahara Furusato muzeju, od 10. do 26. januara održana je i izložba umetnica Keiko Vahčič Miyazaki, Hitomi Morliete, Bojane Križanec i Gale Čaki, koja je bila svojevrsni uvod za izložbu dečjih radova.

Radovi na dečjoj izložbi, prema navodima Gale Čaki, potiču od mališana širom sveta: iz Slovenije, Francuske, Velike Britanije, Japana, Austrije i Srbije.

Izložba je interaktivnog karaktera, pa obuhvata niz radionica za decu.

Grupa Art Link Us je prethodno organizovala i izložbu dečjih radova na Festivalu papira u gradu Šikoku na istoimenom japanskom ostrvu, kao i u Kagava internacionalnom centru. Ta izložba je preneta u neizložbeni prostor aerodroma Takamacu u Kagavi kako bi se zainteresovala i publika koja nema priliku da posećuje redovno muzeje i galerije.

Plan grupe Art Link Us je da se, nakon Japana, izložba dečjih crteža premesti u Srbiju, gde će biti prikazana u više gradova.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.