Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2018, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrao policajcu patike, pa pobjegao iz pritvora

Japanska policija pokrenula je opsežnu potragu za muškarcem, optuženom za pljačku i silovanje, koji je pobjegao iz policijske stanice pošto je navodno ukrao patike jednom policajcu.

Junja Hida pobjegao je u nedjelju iz policijske stanice u Osaki poslije razgovora sa svojim advokatom i još je u bjekstvu, prenosi AP. Policija je njegovo ime stavila na potjernicu, a za njim traga 3.000 policajaca.

Hida koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bio bez lisica navodno je nasilno otvorio panel koji razdvaja pritvorenike od sagovornika u zone za posjetioce, a zatim pobjegao. Prethodno je navodno ukrao patike jednog policajca i ostavio svoje sandale.

On se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici dva mjeseca zbog optužbi za silovanje, pljačku i druga krivična djela, kažu zvaničnici.

Policajci koji obično ne prisustvuju razgovorima pritvorenika, nisu znali da je pobjegao sve dok nisu provjerili prostoriju skoro dva sata pošto je njegov advokat otišao.

Advokati bi trebalo da obavjeste policajce kad završe posjetu, a Hidin advokat to u nedelju nije uradio.

Policija je pozvala stanovnike i škole u okolini da zatvore prozore i budu na oprezu. Stopa kriminala u Japanu je relativno niska, a bjekstva iz zatvora su rijetka.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.