Ukletije od Bermudskog trougla, na ovom mestu nestalo je 700 osoba

Izvor: Luftika.rs, 08.Apr.2023, 20:19

Ukletije od Bermudskog trougla, na ovom mestu nestalo je 700 osoba

Đavolje more (japanski Ma-no Umi), poznatije i po imenu Zmajev trougao, područje je u Tihom okeanu oko japanske obale i ostrva Ogasavara koje uključuje dobar deo Filipinskog mora.
Leži tačno nasuprot Bermudskog trougla pa se smatra njegovim tihookeanskim pandanom. Povrh svega, i u tom području zabeležene su aktivnosti koje se teško mogu objasniti, piše Pun kufer.
Almost exactly opposite the "Bermuda Triangle", is the "Dragon's Triangle"- noted for paranormal disturbances.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << pic.twitter.com/qeQE4BjZbl
— Rashmi Verma (@rashmiverma) August 2, 2014

Pre nekoliko hiljada godina Kinezi su verovali da u tom moru živi zmaj koji vuče brodove prema dnu kako bi utolio svoju glad.
Ne čudi stoga što nestanak brodova u Đavoljem moru danas mnogi pripisuju tom mitskom biću.
Postoje priče o tome kako je veliki mongolski vođa Kublaj-kan pokušao da napadne Japan još u 13. veku, ali izgubio je 40.000 ljudi upravo u Zmajevom trouglu. Tokom 19. veka mnogi su moreplovci prijavljivali nenadano pojavljivanje misteriozne dame na svojim jedrenjacima.
Devils sea – The area is steeped in ancient lore dating back all the way to 1000 BC. Even Kublai Kahn's military forces fell prey to it. In 1952 the Kaio Maru No. 5 set out to look into the strange phenomenon of the area. The ship and its crew of 31 mysteriously disappeared. pic.twitter.com/ZYPJeFYS8q
— olympia (@Olympia_Under) October 20, 2020

Ipak, najpoznatija priča datira iz 1952. godine, kada je u septembru nestao istraživački brod Kaio Maru No. 5 s celom posadom od 31 osobe. Istraživači su ispitivali aktivnost podvodnog vulkana Myojin-sho, ali se nikad nisu vratili kući.
Prema natpisima Čarlsa Berlica iz 1989. godine u knjizi “The Dragon’s Triangle“, japanska je vojska od 1952. godine do 1954. godine na ovom području izgubila pet brodova s oko 700 osoba, zbog čega ga je Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova proglasilo opasnim na sredini prošlog veka.
Šta se s nestalim ljudima i brodovima dogodilo, nikad nije u potpunosti razjašnjeno, kao i u slučaju Bermudskog trougla.
Nauka tvrdi da u pitanju nije paranormalna aktivnost, već postojanje zarobljenih količina opasnih gasova na morskom dnu. Tačnije, reč je o nalazištima metanskog klatrata koji na temperaturi većoj od 18 stepeni mogu izazvati zapanjujuću eksploziju i potopiti brodove bez ikakvih ostataka i dokaza.
Izvor: Pun kufer
Ukleti hoteli u kojima možete odsesti

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.