Uhapšen kopilot zbog velike količine alkohola

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen kopilot zbog velike količine alkohola

London -- Kopilot japanske avio kompanije JAL uhapšen je pošto je pao na testu provere zadaha, a uočim poletanja aviona na liniji London-Tokio.

Kacutoši Jucukava (42) priznao je krivicu navodeći da je u krvi imao skoro 10 puta više od dozvoljene količine alkohola, prenosi AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Londonska policija saopštila je da se Jucukava pojavio pred sudom i priznao krivicu. Avio kompanija je saopštila da je kopilot uhapšen na aerodromu Hitrou zbog kršenja britanskog zakona.

On je uhapšen kada je vozač autobusa koji prevozi posadu na londonskom aerodromu namirisao alkohol i prijavio to policiji.

Test je pokazao da Jucukava ima 189 mililitara alkohola na 100 mililitara krvi, što je skoro 10 puta više od dozvoljene količine. On je priznao da je noć pre leta popio dve litre vina i kriglu piva, a kako se navodi, on će biti zadržan u pritvoru do 29. novembra. Zbog kopilota let je bio otkazan za sat i po vremena, zbog čega se kompanija izvinila putnicima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.