Uhapšen i ključni igrač Vikiliksa

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen i ključni igrač "Vikiliksa"

Ministarka unutrašnjih poslova Ekvadora Marija Paula Romo saopštila je da je uhapšena osoba za koju se sumnja da je ključni igrač "Vikiliksa" blizak osnivaču te organizacije Džulijanu Asanžu, a neimenovani zvaničnik ekvadorske vlade otkrio je za AP da se radi o švedskom programeru koji se zove Ola Bini.

Romova je rekla da je ta osoba, koju nije imenovala, uhapšena zbog sumnje da je kovala zaveru protiv vlade u Kitu, a hapšenje je izvedeno na aerodromu glavnog rada Ekvadora >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada je ta osoba pokušala da se ukrca na let za Tokio.

- Osoba bliska Vikiliksu, koja je imala prebivalište u Ekvadoru, uhapšena je u popodnevnim časovima dok se pripremao za putovanje u Japan - napisala je Romova sinoć na Tviteru.

AP navodi da se ovo hapšenje desilo samo nekoliko sati posle hapšenja Asanža u Londonu, pošto mu je vlada Ekvadora ukinula azil, čime je otvoren put njegovom izručenju SAD.

Romova je Si-En-Enu rekla da je uhapšeni živeo nekoliko godina u Ekvadoru i da je često putovao u London.

- On je priveden jednostavno zbog istražnih razloga - navela je ekvadorska ministarka

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Uhapšen švedski programer blizak Asanžu

Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2019

Hapšenje je izvedeno na aerodromu glavnog rada Ekvadora kada je ta osoba pokušala da se ukrca na let za Tokio Ministarka unutrašnjih poslova Ekvadora Marija Paula Romo saopštila je da je uhapšena osoba za koju se sumnja da je ključni igrač Vikiliksa blizak osnivaču te organizacije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.