Udovičić na TV Prva: Idemo na preko 10 medalja

Izvor: B92, 24.Jul.2021, 15:36

Udovičić na TV Prva: Idemo na preko 10 medalja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić bio je gost TV Prva.

U Jutarnjem programu Udovičić je analizirao uspeh strelca Damira Mikeca posle srebra prvog dana Olimpijskih igara u Tokiju.

"Probili smo led. Damir je konstantno bio u vrhu, donosio medalje ovo je kruna jednog niza. Čestitke celokupne Srbije za njega. Vrlo je značajno osvojiti medalju prvog dana. Mikec je uzeo ulogu motivatora i motor je za ceo srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijski tim", počeo je Udovičić.

On je priznao da je postojala zebnja za osvajanje prve medalje i zato je zadovoljstvo još veće.

Na koliko Srbija "puca" medalja?

"Želimo da pomeramo granice, da nadmašimo osam medalja iz Riju i pomerimo granicu. Takmičimo se sa nama samima. Imamo sjajan tim, brojčano manji od Rija, ali sa sportistima koji mogu da osvoje dvocifren broj odličja. I to po nekoliko u sportovima, za razliku od ranije".

Cilj je preko 10 medalja, podvukao je ministar Udovičić.

"Svakim danom možemo da se nadamo medalji. Dosta svakodnevnih aktivnosti i objektivnih nadanja da će ostvariti vrhunski rezultat", rekao je bivši trofejni vaterpolistima, koji je dotakao podrške države našem sportu.

"Nikad veću podršku Vlade imamo, nikad veća ulaganja, ali zato i rezultate. Takođe, uvećane su nagrade, pa se tako zlato vrednuje 70.000 evra, srebro 60.000, a bronza 50.000", dodao je Udovičić, podsetivši da je Srbija njega nagradila 25.000 evra za bronzu u Londonu.

U međuvremenu je Srbija došla do druge medalje zahvaljujući Tijani Bogdanović (bronza).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.