Udaljeno predgrađe

Izvor: Domino Magazin, 21.Jun.2011, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udaljeno predgrađe

Muziku za film inspirisan kultnim manga stripom komponovao je poznati bend „Air“

„Udaljeno predgrađe“, film belgijskog reditelja Sema Garbarskog, inspirisan kultnom istoimenom mangom autora Hira Tanigučija, od 23. juna biće na redovnom programu Dvorane Kulturnog centra Beograda u projekcijama od 19 i 21h.

Od kako je prvi put objavljena 2002. godine, ova manga nagrađivanog japanskog autora o zrelom čoveku koji se vraća u detinjstvo postala je veoma popularna >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << u Francuskoj i širom Evrope, a u Japanu je nagrađena nagradom Ministarstva kulture.

„Iako je smeštena u svet koji je tako drugačiji od našeg, ova manga sadrži univerzalne ljudske vrednosti i osećanja“, objasnio je reditelj Sem Garbarski, poznat po filmu „Irina Palm“, u kojem glavne uloge igraju Marijana Fejtful i Miki Manojlović. „Koliko god da je priča savršena na papiru, ne može se lako prebaciti na ekran. Ja sam to uradio tako što sam ovu priču centrirao oko odlaska oca i malim detaljima učinio svojom“, kaže Garbarski.

Originalnu muziku za ovaj, treći po redu dugometražni film belgijskog reditelja, komponovao je poznati francuski bend „Air“.

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Film inspirisan japanskom mangom: Udaljeno predgrađe

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2011

Film "Udaljeno predgrađe" belgijskog reditelja Sema Garbarskog, inspirisan kultnom mangom autora Hira Tanigučija, prati zrelog čoveka koji se vraća u detinjstvo...Ova manga veoma je popularna širom Evrope, a u Japanu je nagrađena priznanjem Ministarstva kulture. Originalnu muziku za ovaj, treći...

Nastavak na Vesti-online.com...

Udaljeno predgrađe

Izvor: GledajNapred, 22.Jun.2011, 16:05

FILM. - U Dvorani Kulturnog centra Beograda od 23. juna, na redovnom repertoaru (19.00 i 21.00) biće film "Udaljeno predgrađe" (Quartier lontain). Delo belgijskog reditelja Sema Garbarskog, inspirisan je kultnom istoimenom mangom autora Hira Tanigučija. Muziku za film komponovali su članovi benda...

Nastavak na GledajNapred...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.