Ubica Šinza Abea tvrdi da u zatvoru dobija pisma podrške

Izvor: B92, 08.Apr.2023, 20:29

Ubica Šinza Abea tvrdi da u zatvoru dobija pisma podrške

Ubica bivšeg japanskog premijera Šinza Abea, Tecuja Jamagami poručio je preko svojih advokata da u zatvoru dobija pisma podrške, prenosi japanski list "Sankei".

U objavi Jamagamijevih advokata navodi se da on dobija pisma podrške od onih, koji kao i on, imaju probleme zbog Unifikacione crkve.

Ubica je rekao da ne može da odgovori na pisma, ali se nada da će se usvojeni zakon o zaštiti žrtava religioznih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacija i ilegalnim donacijama pomoći onima koji su propatili zbog učešća njihovih roditelja u religioznim organizacijama.

Abe je ubijen kada je govorio na predizbornom skupu prošle godine, 8. jula.

Njegov ubica, Jamagami (42), pucao je u leđa Abeu koristeći ručno izrađeno oružje. Drugi hitac je bio smrtonosan, jer ga je metak pogodio u vrat i grudi, a Abe je umro od gubitka krvi.

Jamagami je rekao da je motiv ubistva bio to što je Abe navodno bio povezan sa Unifikacionom crkvom. Jamagamijeva majka je dala oko milion dolara toj religioznoj organizaciji, koja je dovela do bankrota i uništenja porodice, što je razbesnelo ubicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vest koja je potresla čitav Japan: Ubica Šinza Abea tvrdi da u zatvoru dobija pisma podrške!

Izvor: 24sedam.rs, 08.Apr.2023

Abe je ubijen kada je govorio na predizbornom skupu prošle godine, 8. jula

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.