UZBUNA - Japan na nogama: Kim ima nove planove, kad i gde će lansirati raketu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2023, 09:21

UZBUNA - Japan na nogama: Kim ima nove planove, kad i gde će lansirati raketu?

Japan je danas produžio stanje pripravnosti svoje protivraketne odbrane od balističkih projektila iako je prošao rok za lansiranje severnokorejskog satelita.

Nakon što je Severna Koreja obavestila zvanični Tokio da planira lansiranje satelita u periodu od 31. maja do 10. juna u ponoc, Japan je prošlog meseca stavio svoju PVO u stanje pripravnosti zbog pretnje od balističkih raketa i najavio da ce oboriti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svaki projektil za koji zaključi da predstavlja pretnju, podseća Rojters.

Severna Koreja je prošlog meseca obavestila Međunarodnu pomorsku organizaciju, specijalizovanu agenciju Ujedinjenih nacija odgovornu za regulisanje pomorskog saobraćaja o planiranom rasporedu lansiranja svog satelita.

Severna Koreja je 31. maja neuspešno pokušala da lansira satelit koji je svoj let završio u moru, saopštili su severnokorejski mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.