U Nišu predavanje o prvom japanskom nobelovcu

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jan.2018, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu predavanje o prvom japanskom nobelovcu

Veče posvećeno prvom japanskom nobelovcu Jasunariju Kavabati će, kažu organizatori, biti održano 1. februara od 18 sati, u Univerzitetskoj biblioteci “Nikola Tesla” u Nišu. Govoriće se o njegovim najpoznatijim delima, osećajnom pisanju i zagonetnom okončanju života.

Predavanje nosi naziv “Velemajstor Kavabata - po ivicama lepote i smrti”, dodaju organizatori, a biće posvećeno jednom od najsuptilnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pisaca iz ostrvske zemlje, koja baš u vreme njegovog života i stvaranja prolazi kroz velike i značajne unutrašnje i civilizacijske promene.

Usamljen i senzualan, od malena suočavan sa težinom i strahotom smrti, Kavabata kao pisac razvija prepoznatljiv stil, karakterističan po tihom prodiranju u najdublje slojeve psihe i mekanom opisavanju čak i užasa - navode organizatori.

Iz svog ugla će, o njegovim najpoznatijim delima, mogućim tumačenjima, osećajnom pisanju i zagonetnom okončanju života, govoriti Natalija Jovanović, Ana Ubavić i Milica Vučković, a pozivaju i publiku da se uključi u dijalog.

Ulaz na predavanje je besplatan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.