U Japanu žene piju kafu i jedu jaja kako bi za 2 nedelje izgubile 8 kilograma!

Izvor: Svet plus, 05.Jul.2020, 12:22

U Japanu žene piju kafu i jedu jaja kako bi za 2 nedelje izgubile 8 kilograma!

Danas postoji mnogo varijacija japanskog načina mršavljenja, ali svetskoj populaciji se najviše dopada dostupnost svih proizvoda sa menija i prisustvo velike količine kafe, koja se po želji može zameniti čajem. U Japanu žene piju kafu i jedu jaja kako bi za 2 nedelje izgubile 8 kilograma!

Prosečna težina japanskih žena svih starosnih kategorija nikad ne prelazi 60 kilograma. Obično devojke i starije dame ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << teže više od 45 do 55 kilograma, na visinu od 160 centrimetara, i to sve uprkos činjenici da Japanci, kao najzdravija nacija u svetu imaju i veoma zdrav apetit.

U Japanu vlada pravi kult hrane, ali istovremeno i kult harmonije. To je delimično moguće zahvaljujući ovoj popularnoj dijeti.

Danas postoji mnogo varijacija japanskog načina mršavljenja, ali svetskoj populaciji se najviše dopada dostupnost svih proizvoda sa menija i prisustvo velike količine kafe, koja se po želji može zameniti čajem.

Japanska dijeta tokom 14 dana

Po pravilu, Japanci doručak, ručak i večeru sažmu u dva jela u kojima ima i mesa, i ribe, i pirinča i povrća. Trik ove dijete  je što se kalorije tokom vremena smanjuju što tera telo da ubrzano sagoreva masnoće. Na kraju, rezultat ove dijete je 8 kg manje.

Prvi dan:

Doručak: Kafa bez šećera.

Ručak: Dva kuvana jaja, salata od kupusa i jedna čaša soka od paradajza.

Večera: Parče pečene ili kuvane ribe (150 grama).

Drugi dan:

Doručak: Kafa bez šećera.

Ručak: Pečena ili kuvana riba sa salatom od svežeg povrća (kupus, paradajz, krastavac, ili zelena salata).

Večera: Parče kuvane junetine (100) i šolja kefira.

Treći dan:

Doručak: Crna kafa sa krekerom.

Ručak: Tikvica ispržena u ulju.

Večera: Kuvana junetina (200 grama); 2 jaja; zelena salata.

Četvrti dan:

Doručak: šolja kafe.

Ručak: Tri kuvane šargarepe, 1 kuvano jaje, parče tvrdog sira (15 g).

Večera: Sveže voće i povrće.

 Hajdučka trava za gastritis i srčane bolesti! Čisti krv! (VIDEO)

Peti dan:

Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.

Ručak: Pržena riba i šolja soka od paradajza.

Večera: Voće po izboru.

Šesti dan:

Ručak: Kuvana pileća prsa (koliko god želite).

Večera: Dva kuvana jaja i šolja  soka od šargarepe.

Sedmi dan:

Doručak: Čaj.

Ručak: Kuvana junetina (200 grama) i voće.

Večera: Bilo koja od gore navedenih večera, osim junetine.

Tokom ovih sedam dana izgubićete većinu kilaže. Voda će nestati iz organizma, kao i nadutost. Dozvoljeno je piti 2 litra vode dnevno.

Osmi dan: 

Doručak: Kafa.

Ručak: Pileće grudi i salata  od kupusa ili šargarepe.

Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Deveti dan:

Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.

Ručak: Pržena ili kuvana  riba sa šoljom soka od paradajza.

Večera: Voće.

 Domaći probiotik! Očistite creva i izbacite otrove iz organizma!

Deseti dan:

Ručak: Tri kuvane šargarepe, parče sira i 1 kuvano jaje.

Večera: Voće.

Jedanaesti dan: 

Doručak: Kafa sa krekerom.

Ručak: Pržena tikvica.

Večera: 2 jaja; parče kuvane junetine (200 grama); salata.

Dvanaesti dan:

Doručak: Kafa sa krekerom.

Ručak: Kuvana ili pržena riba sa rendanom šargarepom.

Večera: Kuvana junetina (100 grama) i šolja kefira.

Trinaesti dan:

Doručak: kafa

Ručak: Dva  kuvana jaja, kuvana šargarepa, šolja soka od paradajza.

Večera: Kuvana ili pržena riba.

Četrnaesti dan:

Doručak; Kafa.

Ručak: Grilovana tikvica.

Večera: Kuvana junetina (100 grama) i sveže povrće.

Jelovnik japanske ishrane je veoma jednostavan: mnogo jaja, ribe i povrća, kao i zdravog mesa. 

Ova ishrana preporučuje: minimum ugljenih hidrata, što više vitamina i proteina. Ribu i jaja telo najlakše apsorbuje, što ih stavlja u sami vrh dijetalne ishrane.

Preporuka je da se jede sveže povrće (osim tikvica), ali dva puta nedeljno ih jedite grilovane ili blago propržene.

Poželjno je da sveže jedete: jabuke, krastavce, kupus i paradajz.

Veliki plus ovoj ishrani je i manjak kuvanja. Vruhunac kulinarskog umeća je kuvanje jaja, ribe i mesa.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.