U Japanu u poplavama stradalo 16 osoba, a 20 u teškom stanju (VIDEO)

Izvor: Beta, 05.Jul.2020, 10:46

U Japanu u poplavama stradalo 16 osoba, a 20 u teškom stanju (VIDEO)

Najmanje 16 osoba je stradalo, a 20 je povredjeno i u teškom je stanju na zapadu Japana gde su obilne kiše izazvale poplave i klizišta, preneli su danas japanski mediji.Poplave na području Kumamotoa, na ostrvu Kjušu na jugozapadu Japana, uništile su kuće, odnele automobile i srušile mostove. Neki gradovi su pod vodom a mnogi stanovnici su odsečeni od sveta.Televizija NHK prenela je da je zvanično stradalo 16 osoba, dok je za 20 navedeno da su u stanju "kardio-respiratorne obustave", što je termin koji se u Japanu obično koristi za najavljivanje smrti osobe pre nego što je zvanično potvrdjena.Medju tim osobama, 14 su živele u staračkog domu koji je poplavljen izlivanjem obližnje reke.Nekoliko osoba se vode kao nestale dok je za 200.000 ljudi naložena evakuacija.
Pogledaj vesti o: Japan,   Poplave

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Japanu u poplavama stradalo 16 osoba, a 20 u teškom stanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2020

Najmanje 16 osoba je stradalo, a 20 je povređeno i u teškom je stanju na zapadu Japana gde su obilne kiše izazvale poplave i klizišta, preneli su danas japanski mediji...Poplave na području Kumamotoa, na ostrvu Kjušu na jugozapadu Japana, uništile su kuće, odnele automobile i srušile mostove....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.