U Japanu će autoputevi imati traku za autonomna vozila

Izvor: AutoBlog, 10.Apr.2023, 13:54

U Japanu će autoputevi imati traku za autonomna vozila

Iako eksperimentalna faza traje već godinama, a do šire komercijalizacije ćemo se još načekati, autonomna vozila su stvarnost. Robotaxi usluga je već dostupna u nekim gradovima na ograničenom području, a sada samovozeća vozila stižu i na autoputeve. Bar kad je Japan u pitanju, piše Nikkei Asia. Na potezu autoputa u dužini 100 km između Numazua i Hamamatsua biće uvedena traka rezervisana za samovozeća vozila. Radi se o deonici autoputa između Tokija i Nagoje, koja obiluje dugim pravim deonicama pogodnim za ovakav tip upravljanja. U Japanu se nadaju da će traka biti operabilna 2024. godine. Naime,...
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Japan uvodi posebnu traku za autonomna vozila

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2023

Iako eksperimentalna faza traje godinama i moraćemo da sačekamo širu komercijalizaciju, autonomna vozila su realnost. Usluga Robotaksi već je dostupna u nekim gradovima na ograničenom području, a sada na autoputeve stižu i samovozeća vozila. Bar kada je Japan u pitanju, piše Nikkei Asia.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.