Trinaest ubica u 20.40 na TV B92

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Trinaest ubica" u 20.40 na TV B92

Film "Trinaest ubica", 2010. godine kada je izašao, privukao je veliku pažnju javnosti i poznavaoca japanske kinematografije. Dobio je brojna priznanja i nagrade, među kojima je i osvojene nagrada na festivalu u Veneciji, nakon čega su usledile čak četiri od strane japanske Akademije, a Azijski film nagradio je "Trinaest ubica", proglasivši ga najboljim dizajnom produkcije.

Samovolja jednog čoveka preti da ugrozi sudbinu čitavog naroda. Trinaest najhrabrijih samuraja odabrano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da mu stanu na put. Osuđeni su na slavu! Osuđeni su na smrt! Japan, 1844. godine. Vreme samuraja polako prolazi.

Sadistički raspoložen mladi gospodar Naritsugu Matsudaira, koristi svoje političke veze i moć kako bi zlostavljao običan svet. Vlada shvata da će stvari samo biti još gore ako mladi gospodar uspe da prigrabi još vlasti.

Zabrinuti, oni u tajnosti angažuju trinaest najboljih samuraja koji dobijaju zadatak da ubiju zlog Matsudairu. Ipak, stići do gospodara nije nimalo lako, jer se on svuda ide okružen legijom neustrašivih telohranitelja.

Kada vođa trinaest ubica shvati da bi ova vojska telohranitelja ipak uspela da savlada njegovu četu, on smišlja zamku koja će njemu i njegovim ljudima dati neophodnu prednost. A onda njih trinaestorica treba samo da sačekaju da žrtva zagrize mamac.

Film "Trinaest ubica" zasnovan je na istinitom događaju koji je poslužio i kao inspiracija za film istog naslova iz 1963. godine.

Japanski film sve je zastupljeniji u svetskim bioskopima poslednjih godina i privlači sve više pažnje, osvajajuće svet. "Trinaest ubica" pravo je delo koje oslikava kimenatografski stil ove nacije i jedan je od boljih pokazatelja zašto je prepoznat kvalitet filmske delatnosti na ovim područjima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.