Trešnje u Tokiju označile dolazak proleća

Izvor: B92, 18.Mar.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trešnje u Tokiju označile dolazak proleća

Proleće je zvanično stiglo u Tokio, gde je državna meteorološka agencija oglasila da su trešnje počele da cvetaju, što je pokrenulo niz proslava i manifestacija.

Stručnjaci meteorološke agencije, koji posmatraju trešnje hrama Jasukuni, utvrdili su da su se prvi cvetovi pojavili devet dana ranije nego inače.

Tokom dve nedelje, koliko traje cvetanje, na ulici, u školama i hramovima slavi se dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proleća u znaku ružičasto-bele boje trešnjinog cveta.

"Blage temperature krajem februara i početkom marta ubrzale su otvaranje cvetnih pupoljaka", rekao je novinarima zvaničnik meteorološke agencije u hramu Jasukuni, u središtu japanske prestonice.

Službeni dolazak proleća u Tokio tema je svih naslovnih strana japanskih medija, a meteorološke agencije se takmiče u predviđanjima za druge velike gradove u zemlji.

U Tokiju će vrhunac cvetanja biti za nedelju dana, kada će se u gradskim parkovima održati brojni skupovi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cvetanje trešnje označilo početak proleća u Japanu

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2018

Proleće je zvanično stiglo u Tokio, gde je državna meteorološka agencija oglasila da su trešnje počele da cvetaju, što je pokrenulo niz proslava i manifestacija...Stručnjaci meteorološke agencije, koji posmatraju trešnje hrama Jasukuni, utvrdili su da su se prvi cvetovi pojavili devet dana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.