Treća žrtva koronavirusa na ukletom kruzeru

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća žrtva koronavirusa na "ukletom" kruzeru

Od novog koronavirusa je umro i treći putnik sa broda koji je od 5. februara bio u karantinu u luci Jokohama, u Japanu.

Kako se navodi, 80-godišnji japanski državljanin, koji je preminuo od Kovid-19, bio je hronični bolesnik.

Pošto se pokazalo da je pozitivan na novi tip virusa i da je oboleo, lečen je u lokalnoj bolnici.

Datum njegove smrti nije saopšten.

U četvrtak je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su dve osobe sa broda "Dajmond Prinses", takođe 80-godišnji Japanci, preminuli od iste bolesti.

Oko 3.700 putnika i članova posade 56 nacionalnosti bilo je na kruzeru koji je stavljen u karantin 5. februara u Jokohami pošto je jedan putnik koji se iskrcao u Hongkongu bio pozitivan na koronavirus.

Među putnicima i članovima posade potvrđeno je 630 slučajeva zaraze.

dU Japanu su ukupno registrovana četiri smrtna slučaja od novog virusa. Pored zaraženih sa broda, u Japanu je kod više 130 ljudi potvrđeno da su pozitivni na virus.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Treći putnik sa kruzera Dajmond Prinses umro od koronavirusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Feb.2020

Od novog koronavirusa je umro i treći putnik sa broda koji je od 5. februara bio u karantinu u luki Jokohama, u Japanu, saopštilo je u nedelju japansko ministarstvo zdravlja. Kako se navodi, 80-godišnji japanski državljanin, koji je preminuo od kovid-19, bio je hronični bolesnik. Pošto se pokazalo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.