Toyotinih 400.000 hibrida u Evropi

Izvor: B92, 27.Jan.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toyotinih 400.000 hibrida u Evropi

Japanski proizvođač objavio je da isporučio 400.000-to vozilo sa hibridnim pogonom na evropskom tržištu. Jubilarni primerak je Auris Hybrid, a proizveden je u Toyotinoj fabrici u Velikoj Britaniji.

Prvi hibridni automobil koji je Toyota ponudila evropskom tržištu bio je Prius iz 2000. godine.

Od tada, japanska kompanija nastavila je sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodajom druge i treće generacije Priusa, a od 2010. asortiman je proširen modelom Auris Hybrid.

Jubilarni automobil isporučen je belgijskoj IT kompaniji CTG, i biće jedan od 20 flotnih Auris Hybrida koje je ta kompanija naručila od Toyote.

Mišel Gardel (Michel Gardel), podpredsednik Toyota Motor Europe, izjavio je da su u japanskom proizvođaču veoma zadovoljni ovim rezultatom, ističući da je svaki deseti automobil koji je Toyota prodala u Evropi 2011. bio hibrid.

Toyota će u 2012. godini proširiti gamu svojih hibridnih vozila modelima Prius+ sa sedam sedišta i Prius Plug-in, dok se tokom godine očekuje i premijera hibridne verzije novog Yarisa.

Vozili smo: Toyota Auris Hybrid

Toyota Prius Plug-In Hybrid 2012

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.