Tošiba prekinula proizvodnju televizora u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tošiba" prekinula proizvodnju televizora u Japanu

TOKIO -

Japanski industrijski konglomerat "Tošiba" objavio je danas da je u martu prekinuo proizvodnju televizora u Japanu gde se tržište u velikoj meri smanjilo i gde su, između ostalog, troškovi previsoki zbog velike vrednosti jena.

"Prodaja televizora je u velikoj meri opala u Japanu, za 75 odsto krajem 2011. godine u odnosu na onu koja je bila u istom periodu 2010. godine, što je pad koji je premašio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naša očekivanja", izjavio je izvršni direktor "Tošibe" Norio Sasaki na konferenciji za štampu.

"Ranije smo ipak ostvarivali lepe rezultate", istakao je Sasaki, ocenivši da je to u sadašnjim uslovima postalo preteško.

Sasaki je rekao i da potpuno napuštanje proizvodnje televizora nije "na dnevnom redu", s obzirom da su televizori proizvodi za široku potrošnju koji utiču na prepoznatljivost te marke, da imaju potencijalne interakcije sa drugim uređajima te kompanije i da su deo strategije za nova rešenja namenjena kućnoj upotrebi, preneli su francuski elektronski mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.