Toplotni talas zahvatio Japan, preminuo muškarac u kostimu maskote

Izvor: RTS, 31.Jul.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplotni talas zahvatio Japan, preminuo muškarac u kostimu maskote

Jedanaest osoba umrlo je od prošle nedelje od posledica toplotnog talasa koji je zahvatio Japan.
Vlada Japana je saopštila da je 5.664 osobe hospitalizovane, a njih 119 pokazivalo je simptome sunčanice, prenosi britanski Indipendent.

Jedna od 11 žrtava vrućine zabeležena je u zabavnom parku u Osaki kada je muškarcu u kostimu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << maskote pozlilo dok je uvežbavao svoju tačku.
Johei Jamaguči (28) srušio se na zemlju pošto je 20 minuta igrao u kostimu teškom 16 kilograma. U tom trenutku temepratura vazduha bila je 33,2 stepena Celzijusa.
Ekipa Hitne pomoći došla je po Jamagučija, ali je on kasnije preminuo.
Najviša temepartura u Japanu ovog leta zabeležena je prekjuče u gradu Ibigava - 37,2 stepena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MASKOTU ZABAVNOG PARKA U JAPANU UBILA VRUĆINA: Nesrećni čovek je 20 minuta plesao u odelu od 16 kilograma! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 31.Jul.2019

U Japanu je jedanaest osoba umrlo, a njih 5000 je hospitalizirano zbog talasa vrućina. Među umrlima je i muškarac koji je radio u zabavnom parku, a koji je glumio maskotu, javlja BBC.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.