Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio uveo sankcije Pjongjangu

TOKIO - Japan je danas uveo sankcije Sjevernoj Koreji nakon lansiranja satelita za koji SAD i njihovi saveznici smatraju da je pokriće za razvijanje balističke raketne tehnologije, koja bi mogla da se koristi za isporuku nuklearnog oružja.

Glavni Vladin sekretar Jošihide Suga rekao je na konferenciji za novinare da će isporuke novca u Sjevernu Koreju biti zabranjene.

Tokio je ublažio određene sankcije Pjongjangu u julu 2014. godine, u zamjenu za obnavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << istrage o sudbini japanskih državljana koje su prije nekoliko decenija oteli sjevernokorejski agenti kako bi pomogli u obuci špijuna.

U istrazi je, od tada, zabilježen mali napredak.

Američki zvaničnici rekli su da se sjevernokorejski satelit stabilizovao u orbiti, ali da vjeruju da ne emituje nikakv signal nazad na Zemlju.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Japan uvodi sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016

Japan je danas najavio da će uvesti sankcije Severnoj Koreji kao odgovor na lansiranje satelita za koji Vašington i njegovi saveznici, među kojima je i Tokio, smatraju da služi kao pokriće za razvoj balističke raketne tehnologije koja bi se mogla iskoristiti za lansiranje nuklearnog oružja...Šef...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.