Tokio prijavio rekordnih 2.848 slucajeva kovida usred Olimpijskih Igara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2021, 11:32

Tokio prijavio rekordnih 2.848 slucajeva kovida usred Olimpijskih Igara

Grad Tokio, domaćin Olimpijskih igara koji je pod vanrednim stanjem zbog kovida-19, prijavio je danas rekordnih 2.848 slučajeva novozaraženih kovidom-19, saopštili su japanski zvaničnici.

Najnoviji podaci, koji premašuju prethodni rekord od 2.520 slučajeva koliko je registrovano 7. januara, dolaze usred ponovnog porasta infekcija i zabrinutosti javnosti zbog širenja vrlo zaraznog delta soja, prenosi japanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << agencija Kjodo.

Sedmodnevni prosek potvrđenih slučajeva korona virusa porastao je na 1.762,6 dnevno, što je 49,4 odsto više u odnosu na prethodnu nedelju.

Zdravstveni stručnjaci koji savetuju vladu upozorili su na moguću "kritičnu" situaciju u vezi sa korona virusom u Tokiju, ako virus nastavi da se širi aktuelnim tempom.

Četvrto vanredno stanje u Tokiju, koje je na snazi do 22. avgusta, pokriva čitav period održavanja Olimpijskih igara koje traju do 8. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.