Tokio odvaja više od milijardu dolara za izbjegle i raseljene

Izvor: Capital.ba, 30.Sep.2015, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio odvaja više od milijardu dolara za izbjegle i raseljene

NJUJORK, Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je juče da će Tokio obezbijediti 1,56 milijardi dolara pomoći Sirijcima i Iračanima raseljenim zbog sukoba i za gradnju mira širom Bliskog istoka i Afrike. Abe je u obraćanju Generalnoj skupštini UN istakao da će Japan ove godine pojačati svoju pomoć izbjeglicama i interno raseljenim licima iz Sirije i Iraka na oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 810 miliona dolara ili trostruko više od prošle godine. On je naglasio da će Japan, takođe, obezbijediti oko 750 miliona dolara za napore za gradnju mira širom Bliskog istoka i Afrike. Osim pomenute pomoći, Japan će dati dva miliona dolara u novim mjerama za Liban i 2,5 miliona dolara humanitarne pomoći za zemlje na granici sa EU a koje su suočene sa prilivom migranata, uključujući Srbiju i Makedoniju. Japanski zvaničnici su istakli da će 810 miliona dolara za pomoć izbjeglicama biti usmjereno preko Visokog komesarijata UN za izbjeglice i Agencije UN za razvoj.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Japan za izbjeglice izdvaja 1,6 milijardi dolara, ali ih ne žele primiti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2015

Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je u UN-u kako njegova zemlja za pomoć izbjeglicama planira izdvojiti 1,6 milijardi dolara, ali da u skorije vrijeme nemaju namjeru primati izbjeglice...Još u uvodu njegovog govora u sjedištu UN-a u New Yorku bilo je jasno kako Japan izbjegličkoj krizi planira...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.