Tokio: Košarkaši Slovenije, SAD i Francuske u polufinalu, rukometaši Nemačke i Španije među četiri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2021, 05:02

Tokio: Košarkaši Slovenije, SAD i Francuske u polufinalu, rukometaši Nemačke i Španije među četiri

Košarkaši Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država plasirali su u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Slovenija je u četvrtfinalu pobedila Nemačku 94:70, a predvodili su je Zoran Dragić sa 27 poena i Luka Dončić sa 20 koševa, 11 asistencija, osam skokova.

Košarkaši SAD savladali su Španiju 95:81, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Durent 29 poena, dok je među Špancima najbolji bio Riki Rubio sa 38 koseva.

Slovenija će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u polufinalu igrati sa boljem iz četvrtfinala Italija -Francuska (10.20), dok će SAD za rivala imati pobednika Australija -Argentina (14.00).

Francuzi eliminisali Italiju i zakazali duel sa Slovenijom

Košarkaši Francuske pobedili su Italiju rezultatom 84:75 na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Gledali smo veoma interesantnu utakmicu u četvrtfinalu košarkaškog turnira u Tokiju, a glavni akteri su Italijani i Francuzi.

Posle velike drame i bitke za svaki posed, Francuzi su slavili sa 84:75 i plasirali se u polufinale Olimpijskih igara gde će igrati protiv selekcije Slovenije.

Evan Furnije je još jednom bio heroj Francuske, baš kao u duelu sa Amerikancima, a danas je meč završio sa 23 postignuta poena, dok je 22 upisao Rudi Gober uz 9 skokova, a 15 poena je imao Nik Batum.

Na drugoj strani je odlično odigrao Simone Fontekio i predvodio Italijane sa 23 poena, 21 je dodao Danilo Galinari i 10 skokova, a 15 je postigao Ahile Polonara.

Brazilci "smečovali" domaćina

Odbojkaška reprezentacija Brazila drugi je polufinalista olimpijskog turnira u Tokiju, pošto je nadigrala domaću selekciju Japana rezultatom 3:0.

U meču koji je trajao veoma kratko, Brazilci su slavili sa 25:20, 25:22, 25:20.

Nije bilo nikakve neizvesnosti u ovom susretu, pa se od početka znalo da će Brazilci u borbu za medalje.

Tamo će za protivnika imati Ruse koji su ranije jutros savladali Kanadu takođe sa ubedljivih 3:0.

Ruski tim predvodili su Dmitrij Volkov sa 15 poena, Maksim Mihajlov sa 14 i Jegor Kljuka sa 12.

U ekipi Kanade Džon Perin postigao je 15 poena, Rajan Sklejter 14, a Lukas van Berkel 11.

Preostali četvrtfinali parovi su: Italija – Argentina i Poljska – Francuska.

Rukomet: Španci serijom 8:0 preokrenuli Šveđane

Rukometaši Španije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju pobedom nad selekcijom Švedske rezultatom 34:33 (18:20).

Španija je na početku imala minimalnu prednost, ali je sa vođstvom od dva gola na odmor otišao skandinavski tim.

Imali su Šveđani i +4 na nekih 12 minuta pre kraja (29:25, ali je usledila serija Španaca od čak 8:0 i potpuni preokret.

Šveđani su kasno "povukli ručnu" i nisu uspeli da odgovore osim krajnjih 34:33.

Španiju je do polufinala vodio Aleks Gomes koji je osam puta zatresao mrežu protivnika, bez promašaja, dok su Raul Entrerios i Aleks Dušebaev postigli po pet golova.

U timu Švedske istakao se Vane Hampus sa deset postignutih golova.

Španija će u polufinalu igrati protiv pobednika polufinala u kojem će se sastati Danska i Norveška.

Plasman u polufinale je ranije danas obezbedila i reprezentacija Francuske i ona čega boljeg iz meča Nemačke i Egipta.

Braća Gasol se povukla iz reprezentacije Španije

Španski košarkaši Pau i Mark Gasol povukli neće više igrati za nacionalni tim.

Braća Gasol poslednji meč u dresu Španije odigrala su protiv Sjedinjenih Američkih Država u četvrfinalu Olimpijskih igara u Tokiju, gde je "crvena furija" izgubila 95:81.

"Osećam neizmernu sreću zbog svega što sam uradio sa ovim timom", rekao je 41-godišnji Pau Gasol za španski COPE.

Pau je sa reprezentacijom osvojio je 11 medalja na tri različita međunarodna takmičenja, uključujući zlato na Svetskom prvenstvu 2006. godine i zlato na Evrobasketu 2009, 2011. i 2015. godine.

Njegov pet godina mlađi brat Mark svoju reprezentativnu ulogu završava sa devet osvojenih odličja od čega dva zlata sa SP 2006. i 2019. godine.

Odbojkaši Rusije u polufinalu

Muška odbojkaška reprezentacija Ruskog olimpijskog komiteta plasirala se u polufinale Igara u Tokiju.

U meču četvrtfinala Rusi su bili bolji od selekcije Kanade rezultatom 3:0 (25:21, 30:28, 25:22).

Nije bilo puno neizvesnosti u prvom setu, ali jeste u drugom u kom se dugo igralo na razliku dok Rusi nisu prelomili sa 30:28. U trećem setu Kanađani su pali i nisu uspeli da spreče ubedljiv poraz.

Rukometaši Francuske lako do polufinala

Rukometaši Francuske prvi su polufinalisti Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su u četvrfinalu pobedili Bahrein sa ubedljivih 42:28 (21:14).

Najefikasniji u redovima Francuske bio je Kanten Mae sa devet golova, dok su po pet postigli Dika Mem i Nikola Turna. U redovima Bahreina Husain Al Sajad sa pet postignutih golova.

Francuska će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Nemačka – Egipat. U preostala dva četvrtfinala sastaće se Švedska – Španija i Danska – Norveška.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dončić i Dragić odveli Sloveniju u polufinale Olimpijski igara

Izvor: Beta, 03.Avg.2021

Košarkaši Slovenije plasirali su se danas u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, pošto su u četvrfinalu pobedili selekciju Nemačke sa 94:70 (25:14, 19:23, 22:17, 28:16).Najefikasniji u timu Slovenije bio je Zoran Dragić sa 27 poena, Luka Dončić je upisao 20 poena, 11 asistencija i osam skokova,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.