Težak žreb za odbojkaše Srbije u Tokiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2023, 11:19

Težak žreb za odbojkaše Srbije u Tokiju

Borba za olimpijsku vizu.

Odbojkaši reprezentacije Srbije igraće u B grupi kvalifikacija za OI 2024. godine u Tokiju sa Japanom, SAD, Slovenijom, Turskom, Tunisom, Egiptom i Finskom.

Seniori Srbije će u 1. kolu, u subotu, 30. septembra, igrati protiv Turske od 6:00 časova po našem vremenu. U 2. kolu, u nedelju, 1. oktobra, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbija igra protiv Tunisa od 6:00 časova po našem vremenu, a u 3. kolu, u utorak 3. oktobra, protiv Egipta u istom terminu.

U 4. kolu, u sredu, 4. oktobra, odbojkaši Srbije će igrati protiv Finske od 6:00 časova po našem vremenu, a u 5. kolu, u petak, 6. oktobra protiv Japana od 12:25 časova po našem vremenu. Srpski odbojkaši će u 6. kolu, u subotu, 7. oktobra, igrati protiv SAD od 9:00 časova po našem vremenu, a u poslednjem, 7. kolu, u nedelju, 8. oktobra, protiv Slovenije u istom terminu.

U A grupi u Rio de Žaneiru igraće Brazil, Italija, Iran, Kuba, Ukrajina, Nemačka, Češka i Katar. U C grupi u Sjenu igraće Kina, Poljska, Argentina, Holandija, Kanada, Meskiko, Belgija i Bugarska.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na OI izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno šest reprezentacija.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.