Testiran džinovski japanski robot iz anime serije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2020, 18:24

Testiran džinovski japanski robot iz anime serije

Gigantski japanski robot dizajniran po uzoru na lik iz animirane serije " Mobile Suit Gundam " testiran je u gradu Jokohama.

Ogromni humanoid koji liči na robota iz anime serije koja se prikazivala 1970-tih godina može da hoda, kleči i gestikulira, što je prikazano na snimcima sa testiranja objavljenim na Tviteru.

Robot, na kojem se radi od 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine visok je oko 18 metara i težak 24 tone, a sastavljen je od više od 200 delova napravljenih od mešavine plastike ojačane čelicnim i ugljeničnim vlaknima, saopštila je kompanija koja ga je dizajnirala.

Kako prenosi CNN , robot će biti atrakcija u zabavnom parku Gundam factory u Jokohami, koji je trebalo da bude otvoren u oktobru, ali će zbog pandemije prve posetioce primiti kasnije.

Anime, poseban japanski stil crtanja pojavio se početkom 20. veka, ali je produkcija bila skupa, pa je pao u senku uspeha kompanije Dizni.

Tokom Drugog svetskog rata žanr je doživeo ekspanciju, nakon što je japanska vlada naredila animatorima da prave propagandne filmove.

U novije vreme pažnju svetske javnosti na anime su skrenuli komercijalni hitovi kao što su "Pokemon" i " Dragon Ball Z ".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.