Terzić: Najteže protiv Rusije

Izvor: S media, 04.Nov.2010, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terzić: Najteže protiv Rusije

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić smatra da naš tim ima realne šanse da u subotu u Tokiju pobedi selekciju Turske u prvom meču četvrtfinalne E grupe šampionata sveta.

- Ukoliko ponovimo igru protiv Japana, imamo realne šanse za pobedu protiv narednog rivala - Turske. Možemo da budemo zadovoljni, jer smo odigrali dobro protiv Poljske i još bolje protiv Japana, dok smo ostale dve utakmice dobili relativno lako uz slabiju igru - >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << analizirao je Terzić dosadašnji učinak na prvenstvu sveta.

SP: Terzić ponosan uprkos porazu

SP: Prvi poraz odbojkašica

Odbojakšice sa Ruskinjama

Selektor naših najboljih odbojkašica podsetio je da je za prvo mesto u grupi odlučivalo nekoliko poena.

- Iako smo prvi deo prvenstva završili na drugom mestu i dalje imamo šanse za visok plasman. Znamo dobro igru Turske, koja se velikim delom oslanja na Neslihan - pokretačku snagu ekipe. Ukoliko uspemo da zaustavimo ostale igračice, a da pritom Neslihan uzme svojih očekivanih 20 do 25 poena, imamo šanse za pobedu.

On je napomenuo da je teško prognozirati ishod drugog meča u četvrtfinalnoj grupi protiv Kine, dok u Ruskinjama vidi najjačeg protivnika.

- Kina je iznenađenje, jer iz prvog kruga dolazi bez bodova. Nedavno smo igrali sa njima dve prijateljske utakmice i obe smo izgubili, ali to sigurno nije realan pokazatelj naših mogućnosti. Što se tiče Ruskinja, ukoliko budu igrale kako znaju, teško da će bilo ko moći da ih dobije. Ipak, u međusobnim duelima zabeležili smo do sada i pobede - zaključio je Terzić.

Korektor Jovana Brakočević je ocenila da poraz protiv Japana ima i pozitivnu stranu.

- Učinio je da ne poletimo previše visoko, kako bismo s mnogo više koncentacije i zalaganja ušle u naredne mečeve - poručila je Brakočević

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.