Telefoni za preljubnike hit u Japanu

Izvor: B92, 24.Jan.2013, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Telefoni za preljubnike" hit u Japanu

Preljubnici u Japanu imaju keca u rukavu koji ih štiti od mogućeg razotkrivanja njihovog neverstva. Tačnije, imaju telefon koji olakšava da njihove avanture ostanu u tajnosti.

Svi oni verni su isključivo jednom brendu – Fujitsu i to telefonima na preklop stare F serije.

Ovi takozvani “telefoni za neverstvo” (na japanskom “uwaki keita”) lako se programiraju da prikriju pozive i poruke od pojedinih kontakata.

“Da je Tajger Vuds imao ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telefon, ne bi dospeo u nevolju”, rekao je jedan japanski analitičar.

Međutim, smartfoni su preuzeli Japan, kao i ostatak sveta, pa Fujitsu sada dodaje nove opcije za privatnost svojim novim linijama.

Kao i F serija, ovi telefoni upozoravaju korisnika promenama u boji antene ili baterije, umesto zvonom.

Jedini problem je što je za to potrebna odvojena aplikacija.

Sličnu aplikaciju napravio je i američki preduzetnik Nil Desai i nazvao je Call or Text eraser. Ona je “skinuta” više od 10.000 puta, ali je i sam rekao da “skida kapu” F seriji.

“To je genijalnije od moje aplikacije”, rekao je on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Telefon idealan za preljubnike

Izvor: Radio 021, 24.Jan.2013

Preljubnici u Japanu imaju keca u rukavu koji ih štiti od mogućeg razotkrivanja njihovog neverstva. Tačnije, imaju telefon koji olakšava da njihove avanture ostanu u tajnosti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.