Taro Aso najverovatnije novi premijer Japana

Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taro Aso najverovatnije novi premijer Japana

Japanska vladajuća Liberalno-demokratska partija (LDP) izabrala je danas za novog lidera Tara Asa koji će na tom mestu naslediti bivšeg premijera Jasua Fukudu.

Aso (68), bivši šef diplomatije i generalni sekretar LDP, najverovatnije će u sredu biti izabran za novog premijera pošto LDP ima većinu u donjem domu parlamenta, javljaju agencije.

Otežan rad parlamenta, u kojem gornji dom kontroliše opoziciona Demokratska partija Japana, a donji vladajuća LDP, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nepopularne reforme zdravstvenog osiguranja, negativan ekonomski trend i skandali vezani za gubljenje podataka o penzijama, su razlozi zbog kojih je dosadašnji premijer Fukuda, posle svega godine dana provedene na toj funkciji, prošlog ponedeljka podneo ostavku.

Očekivanja su da će Aso, koji je najavio smanjenje poreza i veća državna ulaganja u posustalu japansku privredu, zatražiti vanredne parlamentarne izbore, navele su agencije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.