Taoci u japanskoj banci

Izvor: RTS, 22.Nov.2012, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taoci u japanskoj banci

Muškarac naoružan nožem drži još četvoro ljudi kao taoce u jednoj maloj japanskoj banci. Za sada iz banke puštena samo jedna žena. Kako prenose mediji, naoružani muškarac traži ostavku vlade japanskog premijera Jošihika Node.

Naoružani muškarac upao je u jednu japansku banku, gde drži kao taoce četvoro ljudi, saopštila je policija, a lokalni mediji su objavili da je posle sedmočasovne drame otmičar pustio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo jednu ženu.

Predstavnik banke "Tojokava Šinkin" u prefekturi Aići, u centralnom Japanu, potvrdio je da ima nekoliko talaca, ali nije mogao da navede druge detalje, navodi Rojters.

Posle sedmočasovne drame, otmičar je pustio prvog taoca, prenosi javna televizija NHK. Na snimcima se vidi žena koja napušta zgradu banke, u pratnji policajca i, kako se čini, s lisicama na rukama.

Pošto još nije identifikovana, nije jasno zbog čega su joj vezane ruke, preneo je AFP.

Nema izveštaja o eventualnim povredama talaca niti da je naoružani čovek tražio novac, ali je, navodno, zahtevao da mu se dostave dovoljne količine hrane, i vode za narednih 10 dana, kao i cigarete i upaljač.

"Hoću da Noda podnese ostavku. Hoću da kažem šta mislim", rekao je otmičar, prenela je televizija NHK pozivajući se na izvore iz policije.

Noda je prošle sedmice sazvao izbore za 16. decembar. Očekuje se da će pobednik biti glavna opoziciona Liberalno-demokratska partija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.