Taksisti voze kao kornjače

Izvor: Autoportal.rs, 29.Okt.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti voze "kao kornjače"

I dok gradovi kao što je Dubai uzimaju za vozila svojih hitnih službi superautomobile kako bi bilo što brži javni prevoz u Japanu je dobio taksi službu koja se ponosi time što svoje plijente prevozi ekstremno sporo.

Kada se odlučite za izbor taksi službe koju želite da zovete jedan od faktora koji utiče na vaš odabir jeste i njihova brzina, od toga koliko brzo stignu na vašu adresu do toga koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << vas brzo prebace na vašu željenu lokaciju. U Japanu se više vrednuju potpuno suprotne vrednosti.

Taksi vozila "Sanwa Kotsu" kompanije su opremljena dugmetom koje je na raspolaganju klijentima a koje služi za aktivaciju "kornjača" režima vožnje. Kada pritisnu "Yukki" taksista od tog trenutka vozi veoma sporo, vrlo lagano koči i lagano pritiska papučicu gasa, vodi računa kako ulazi u krivine i lagano se zaustavlja.

Pokazalo se da za ovakvim režimom vožnje najviše imaju potrebe starija lica i trudnice, kojima odgovara lagana vožnja. Ovaj potez se pokazao kao veoma uspešan jer je promet kompanije porasao za čak 15% i sada planiraju da svoja "kornjača" vozila rašire po celom Japanu.

Evo i reportaže o pomenutim taksi vozilima koja je nažalost na japanskom, pa ako neko razume, bili bi mu zahvalni na prevodu.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.