Tajfun u Japanu – poginula jedna osoba, desetine povređeno

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun u Japanu – poginula jedna osoba, desetine povređeno

Jedna osoba je poginula, a više desetina je povređeno kada je snažan tajfun pogodio oblast Tokija zbog čega je više od 100 letova otkazano, dok je milion domaćinstava ostalo bez struje.
Tajfun "Faksaji", koji je pogodiio priobalni grad Čiba, doneo je sa sobom jake kiše i vetrove jačine 190 kilometara po času, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Oluja se potom premestila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iznad Tokija i "paralizovala saobraćaj", prenosi Si-En-En.
Nekoliko železničkih i metro službi suspendovalo je svoje usluge, a letovi su otkazani na aerodromima u Tokiju dok je tajfun prelazio preko Čibe, severnog predgrađa japanske prestonice, dodaje AP.

Portparol vlade Jošihide Suga rekao je novinarima da je dobio podatke da je jedna osoba poginula i da su oboreni drveće i predmeti koji su vetrovi nosili kroz vazduh pričinili materijalnu štetu.
Suga je dodao da je prijavljeno oko 900.000 slučajeva nestanka struje.
Novinska agencija Kjodo javila je, pozivajući se na lokalne zvaničnike, da je najmanje 30 osoba povređeno u prefekturama Čiba, Kanagava i Šizuoka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.