Tajfun Goni pokrenuo klizišta u Japanu

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun Goni pokrenuo klizišta u Japanu

Jak tajfun "Goni" pogodio je Japan, doneo rekordne padavine od 134,5 milimetara kiše po kvadratnom metru i pokrenuo klizište na jugozapadu ostrva Kjušu, gde je povredeno više od 20 ljudi, javila je japanska agencija Kjodo.

Prekidi u snabdevanju strujom su pogodili više od 470.000 domaćinstava, a lokalne vlasti su izdale naredjenje za evakuaciju 280.000 stanovnika. Mnogi letovi su otkazani, a na ostrvu je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prekidu kompletni železničke i autobuski saobraćaj.

Tajfun je stigao sa severa Filipina gde je prošlog vikenda život izgubilo najmanje 26 ljudi u odronu u planinskim provinciji Benguet. Spasilacke ekipe su stigle u planine u blizini udaljenog rudarskog grada Mankajan na severu zemlje gde su pronadjena tela rudara koji su poginuli u klizištu i ne zna se koliko se njih još vodi kao nestalo.

Tajfun "Goni" nastavlja ka severu Japana, sa jakom kišom i maksimalnim udarima vetra do 180 kilometara na čas, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.