TOKIO ĆE BITI PARALISAN: Japanci mobilišu 18.000 policajaca da čuvaju čoveka od kog zavisi budućnost sveta

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2022, 22:01

TOKIO ĆE BITI PARALISAN: Japanci mobilišu 18.000 policajaca da čuvaju čoveka od kog zavisi budućnost sveta

Održaće se veoma važan sastanak

Tokio će sledeće nedelje biti središte susreta lidera SAD, Indije i Australije, a domaćin će im biti japanski premijer Fumio Kušida, prenela je agencija Kjodo. Oko 18.000 policajaca će biti mobilisano u Tokiju kako bi čuvali bezbednost tokom posete američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Od nedelje će biti uvedene trodnevne saobraćajne restriktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mere u gradu, jer tada dolazi Bajden, koji će dan kasnije razgovarati sa Kišidom i prisustvovaće sastanku država Kvad (SAD, Indija, Japan, Australija).

 To znači da će i premijer Indije Narendra Modi biti na sastanku, kao i lider partije koja pobedi na opštim izborima u Australiji ovog vikenda.

Osim velikog broja policije, spreman je i specijalan tim za razbijanje demonstracija i bezbednosni tim koji može da odgovori na pojavu dronova, rekao je zvaničnik iz policije. Danas su specijalci proverili put u blizini američke ambasade u Tokiju.

Očekuje se da će lideri Kvada razgovarati o ratu u Ukrajini, kao i o još nekim pitanjima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.