TERZIĆ: NISMO MEĐU NAJUŽIM FAVORTIMA

Izvor: Kurir, 31.Okt.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TERZIĆ: NISMO MEĐU NAJUŽIM FAVORTIMA

BEOGRAD- Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da ekipa nije među najužim favoritima za plasman među prve tri ekipe na 11. Svetskom kupu u Japanu, koje obezbeđuju učešće na Olimpijskim igrama.

"Ne možemo reći da spadamo u najuži krug favorita za prva tri mesta, ali kao prvaci Evrope, sa svim ovogodišnjim rezultatima, imamo pravo da se nadamo da budemo među prve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tri ekipe", rekao je Terzić uoči puta na Svetski kup, koji se igra od 4. do 16. novembra.

Terzić je naglasio da će svaka utakmica na turniru biti važna, a raspored je dobar, jer će Srbija na kraju turnira, kada igračice budu najumornije, igrati protiv lakših protivnika.

Jovana Brakočević, koja će biti kapiten reprezentacije u Japanu, izjavila je da očekuje dobre partije Srbije i da će sve devojke u timu dati maksimum i probati da se plasiraju među tri najbolje reprezentacije.

"Oslabljene smo, imamo zdravstvenih problema, ali daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo. Ako ne uspemo, ima drugih prilika i sigurno ćemo se plasirati na Olimpijadu", rekla je Brakočević.

Nataša Krsmanović je istakla da su reprezentativke umorne, ali da moraju stegnuti zube, izgurati još jedan turnir i probati da se kvalifikuju za Olimpijadu.

"Iskreno se nadam dobrim partijama i da ćemo biti među prve tri ekipe", istakla je Krsmanović.

Ana Antonijević je ocenila da će biti teško odigrati 11 utakmica i potrebno je puno motivacije i truda.

Reprezentacija Srbije će na otvaranju Svetskog Kupa u Naganu igrati protiv Južne Koreje 4. novembra, a potom protiv SAD 5. novembra i Kenije dan kasnije.

U Tojami Srbija će igrati protiv Nemačke 8. novembra i Brazila dan kasnije, a u Saporou protiv Japana 11. novembra, Kine 12. novembra i Italije dan kasnije.

Na kraju Svetskog kupa u Tokiju, Srbija će igrati protiv Dominikanske Republike 16. novembra, Argentine 17. novembra i Alžira 18. novembra.

Plasman na Olimpijske igre 2012. u Londonu izboriće tri prvoplasirane reprezentacije.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.