TAJFUN UNIŠTIO JAPAN, MNOGI GRADOVI U MRAKU! Stotine hiljada kuća će čekati struju nedeljama! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJFUN UNIŠTIO JAPAN, MNOGI GRADOVI U MRAKU! Stotine hiljada kuća će čekati struju nedeljama! (FOTO)

Veliko nevreme

Tokijska kompanija za snabdevanje električnom energijom "Tepko" saopštila je danas da će neki gradovi u blizini Tokija ostati bez električne energije još dve sedmice nakon što je snažni tajfun pogodio glavni grad i okolne regione ovog meseca.

Tajfun Faksi pogodio je to područje razornim vetrovima koji su duvali i do 216 kilometara na čas u ranim jutarnjim časovima u ponedeljak, prouzrokujući najmanje jedan smrtni slučaj, štetu, saobraćajni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << haos i prekide u snabdevanju električnom energijom, preneo je Rojters.

"Tepko", najveći snabdevač električnom energijom u Japanu ima poteškoće u obnavljanju električnog sistema u prefekturi Čiba, istočno od Tokija usled velikog oštećenja električnih stubova.

- Verujemo da će biti potrebno mnogo vremena da se to popravi, biće potrebno najviše oko dve sedmice - rekao je jedan zvaničnik iz "Tepka" na konferenciji za novinare.

Kompanija je navela da će biti potrebne dve sedmice da gradovi poput Tatejama i Kamogave u prefekturi Čiba dobiju električnu energiju.

Oko 170.000 domaćinstava je danas bez električne energije u perfekturi Čiba, saopštio je "Tepko".

BONUS VIDEO: Buran kraj leta u Španiji - POPLAVE, OLUJE, TORNADO, BUJICE NA ULICAMA 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.