TADAŠI NAGAI POČASNI GRAĐANIN GRADA BEOGRADA

Izvor: Kurir, 07.Jun.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADAŠI NAGAI POČASNI GRAĐANIN GRADA BEOGRADA

Odbornici Skupštine grada Beograda doneli su odluku da se bivši ambasador Japana u Srbiji Tadaši Nagai proglasi za počasnog građanina Beograda. Odluku je predložilo Gradsko veće, na inicijativu predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića i gradonačelnika Dragana Đilasa.

Dragan Đilas je, obrazlažući ovu odluku Gradskog veća, podsetio da je od 2000. do danas od svih država Japan dao najveće donacije Srbiji i Beogradu, kao i da je Nagai tome mnogo doprineo.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />- Pomoć koju je Japan dao Srbiji i Beogradu bila je ogromna: i za GSP, i za vodovod, kulturu, bolnice, domove zdravlja. Ovo je način kako građani Beograda mogu da se zahvale onima koji su im toliko pomogli. Gospodin Nagai je čovek koji je živeo u Beogradu skoro dvadeset godina, odlično govori srpski, potpuno razume sve što se ovde dešava, kao i sve naše probleme i lično je, sasvim sigurno, doprineo da Japan ima takav odnos prema Srbiji kada je u pitanju humanitarna pomoć, odnosno donacije. Svi znamo za žute autobuse koji se kreću gradom, znamo da smo ih dobili od Japana. Za neke manje stvari građani možda i ne znaju, ali svaki dan ih koriste. Imajući sve to u vidu, smatram da je apsolutno opravdano i logično da jednom takvom čoveku damo ovo priznanje i da tako što gradimo česmu koja će biti posvećena Japanu na simboličan način zahvalimo onima koji su nam najviše pomogli u poslednjih deset godina - rekao je gradonačelnik Dragan Đilas.

Za ovu odluku glasali su odbornici DS-a, SPS-a, G17, LDP-a i odborničke grupe DSS-NS.



Beoinfo

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagai počasni građanin Beograda

Izvor: B92, 07.Jun.2010

Beograd -- Bivši ambasador Japana Tadaši Nagaji proglašen je za počasnog građanina Beograda, glasovima odbornika vladajuće koalicije i DSS-NS... Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je podsetio da je od 2000. do danas Japan dao najveće donacije Srbiji i Beogradu, kao i da je Nagai mnogo doprineo...

Nastavak na B92...

Tadaši Nagai počasni građanin Beograda

Izvor: Politika, 08.Jun.2010, 02:07

Tadaši Nagai, bivši ambasador Japana, proglašen je za počasnog građanina Beograda, odlučili su juče odbornici Skupštine grada. Na ovaj način grad se zahvalio bivšem ambasadoru koji je imao ključnu ulogu u dodeli značajne materijalne pomoći srpskoj prestonici iz Zemlje izlazećeg sunca. Od...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.