Svetlana Zaharova u Centru Sava i na velikom platnu

Izvor: S media, 20.Nov.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlana Zaharova u Centru "Sava" i na velikom platnu

Balet "Faraonova kći", sa Svetlanom Zaharovom u naslovnoj ulozi, u nedelju 25. novembra otvara sezonu direktnih prenosa iz Boljšoj teatra u bioskopima "Sinepleks" i "Vilin Grad", a već 8. decembra srpska publika će biti u prilici i uživo da vidi Zaharovu u Sava centru.

Prva zvezda Boljšog teatra, Milanske skale i Tokio baleta i čest gost Njujorškog baleta, Metropolitena, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Pariske opere, Engleskog kraljevskog balet... laureat najvećih svetskih baletskih nagrada, predstaviće se u naslovnoj ulozi u popularnom romantičnom baletu "Žizela" Adolfa Adama.

Zaharova i njen partner, prvak baleta Boljšoj teatra i velika zvezda ruskog baleta Ruslan Skvorcov, nastupiće sa Baletskim ansamblom i Orkestrom Narodnog pozorišta u Beogradu, kojim će dirigovati Pavel Kliničev, istaknuti dirigent Boljšoj teatra.

Predstavom "Žizela" u izvođenju Boljšoj teatra otvoren je Sava centar pre 35 godina.

Zanimljivo je da i u baletu "Faraonova kći", koji će biti direktno prenošen iz moskovskog Boljšoj teatra, partner Zaharove je takođe Skvorcov, a dirigent Kliničev.

(S media/Tanjug)

Foto:printskrin/youtube

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.