Sve više zaraženih u Japanu

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 07:25

Sve više zaraženih u Japanu

Japan neće ponovo uvesti vanredno stanje uprkos velikom broju slučajeva koronavirusa, izjavio je premijer Šinzo Abe.

U Japanu je u protekla 24 sata potvrđeno 1.358 novih slučajeva korona virusa, a četiri osobe su preminule od posledica infekcije, prenosi Rojters.

U zemlji je zaraženo 42.975 ljudi, a od početka pandemije korona virusa umrlo je ukupno 1.037 osoba. Od novozarženih 263 osobe su iz Tokija, a 196 iz Osake.

Iako broj zaraženih koronavriusom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raste, premijer Šinzo Abe izjavio je da ne planira da ponovo uvede vanredno stanje jer je, kako je rekao, situacija mnogo drugačija nego u aprilu.

"Ne nalazimo se u situaciji koja zahteva uvođenje vanrednog stanja, ali bićemo u visokoj pripravnosti", rekao je Abe.

On je naveo da Japan ima vise od 20.000 kreveta za obolele od korona virusa i 2.500 kreveta za ozbiljne slučajeve, a da zdravstveni sistem nije pod pritiskom.

Guverner centralne japanske prefekture Aiči objavio je danas vanredno stanje u tom regionu zbog porasta broja slučajeva korona virusa.

Guverner Hideaki Ohmura zatražio je danas od firmi i prodavnica da uopšte ne rade ili da se zatvore ranije i pozvao gradjane da ostanu kod kuće uveče.

Ta mera će biti na snazi do 24. avgusta, vreme koje se podudara sa praznikom Obon kada su inače zatvorene škole i mnoge firme. Prefektura Aiči uključuje i grad Nagoju gde je sedište japanskog proizvodjača automobila Tojote.

Guverner je rekao da broj potvrdjenih slučajeva korona virusa raste u Aičiju od sredine jula stopom od 100 i više dnevno. Pre toga je bilo dužih perioda u toj prefekturi kada nije bio prijavlljen ni jedan novi slučaj zaraze virusom.

Japanska vlada je u aprilu pozvala na socijalno distanciranje i zatvaranje poslovanja, ali te mere su postepeno ukidane. U Japanu ima gotovo 42.700 potvrdjenih slučajea korona virusa i oko 1.000 umrlih.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Raste broj zaraženih u Japanu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2020

TOKIO - Japan neće ponovo uvesti vanredno stanje uprkos velikom broju slučajeva korona virusa, izjavio je premijer Šinzo Abe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.