Izvor: Glas javnosti, 21.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suviše ružna da bi radila za "Pradu"?!

TOKIO - Bivša službenica "Prade" u Japanu pokrenula je sudski proces protiv japanske filijale poznate modne kuće iz Milana zbog otkaza koji je dobila zbog navodne ružnoće.

Ona kaže da joj je preko direktora kadrovske službe poručeno da treba da promeni frizuru, smrša i održava fizički izgled, kako bi bila u skladu sa stilom "Prade". Direktor joj je takođe rekao da se stidi njene ružnoće.

Rina Bovris (36), udata za Francuza, optužuje upravu "Prade" za >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Japan da je prisilila određen broj službenica da daju otkaz prebacujući im da su "stare, ružne, debele, da imaju ružne zube i da nisu nimalo ljupke".

Ova bivša službenica i još dve koleginice koje su takođe radile za isti brend ističe da slučaj iznosi pred sud u ime svih žena prema kojima se poslodavac u Japanu nepravedno ponašao.

Ona zahteva poništenje otkaza i odštetu, preneli su francuski elektronski mediji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.