Izvor: MozzartSport.com, 03.Avg.2021, 08:35

Strašan foto-finiš Furije, ispao svetski vicešampion

Rukometaši Španije posle velikog preokreta slavili protiv Švedske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Francuska pregazila Bahrein – 42:28

Prva dva polufinalista na rukometnom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju su Francuska i Španija.

U jednom od dva velika derbija prve nokaut runde evropski prvak je dobio svetskog vicešampiona. Furija je slavila u neizvesnoj završnici protiv Švedske sa 34:33. Polovinom drugog poluvremena, Skandinavci >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su imali +4 (29:25). Činilo se da će četa Đordija Ribere da poklekne, ali sjajan foto-finiš Španije. Posle tajm-auta selektora, Španija je zaigrala kao u transu. Na krilima raspoloženih Aleksa Gomeza, Aleksa Dujšebajeva i Raula Entreriosa šampion Evrope je dodao gas. I na golu je bio raspoložen golman Barselone Perez de Vargas.

Prvo su serijom 3:0 smanjili prednost na samo gol razlike, da bi i preokrenuli rezultat, poveli sa 33:30 i do kraja meča Švedska nije uspela da pripreti. Sva puta je svetski vicešampion iz Egipta ove godine prilazio na pogodak zaostatka, ali nije imalo vremena da se izbore produžeci.

13.45: (1,90) Nemačka (8,00) Egipat (2,20)

Aleks Gomez sa sedam golova je bio najefikasniji u pobedničkoj selekciji. Šest je delo levourkog bombardera poljskog Vive Kjelcea Aleksa Dujšebajeva. Iskusni Raul Entrerios je postigao pet, a Danijel Sarmijento četiri pogotka.

Kod Španije, levo krilo Hampus Vane je bio fantastičan, postigao je čak 10 golova. Šest je delo Petersona, dok je srednji bek Flenzburga Godfridson pet puta matirao Špance. Furija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Danska – Norveška (10.00).

Francuska je lako razbila Bahrein sa 42:28. Galski petlovi očekivano su lako izbacili prijatno iznenađenje olimpijskog turnira u Tokiju. Razlika u klasi je bila vidljiva od starta meča. Srednji bek mađarskog Vesprema, Kentin Mae je bio igrač meča sa devet golova. Nikola Turnat je postigao pet, a kapiten Mišel Gigu i Nedil Remili su po četiri puta zatresli mrežu rivala. Nikola Karabatić je postigao dva gola.

U redovima Bahreina po pet pogodaka postigli su Merza i Al Sajad. Trikolori čekaju u polufinalu boljeg iz duela Nemačke i Egipta (13.35).

OLIMPIJSKE IGRE - ČETVRTFINALE

Utorak

Frrancuska - Bahrein 42:28 (21:14)

Švedska - Španija 33:34 (20:18)

10.00: (1,35) Danska (8,50) Norveška (4,00)

13.45: (1,90) Nemačka (8,00) Egipat (2,20)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.