Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2020, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stotine putnika počelo da napušta kruzer u Japanu

Stotine putnika počelo je danas da napušta kruzer "Dajamond Prinses" usidren u luci Jokohama blizu Tokija nakon dve nedelje karantina zbog zaraze koronavirusom.

I pored karantina, nije zaustavljeno širenje koronavirusa među putnicima i članovima posade, što je izazvalo velike kritike, javila je novinska agencija AP.

Zvaničnici i dalje testiraju ljude na kruzeru na novi virus, od koga je do sada zaraženo oko 540 putnika.

Neki putnici pisali su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na Tviteru da su dobili formulare koje popunjavaju ukoliko su osetili neke simptome.

Putnici koji danas napuštaju kruzer, oko njih 500, bili su negativni na testu i nisu imali nikakve simptome, a pre izlaska još jednom će im biti izmerena telesna temperatura.

Iskrcavanje s broda osoba koje nisu zaražene će, kako se očekuje, trajati do petka zbog velikog broja, njih oko 2.500.

Putnici koji su pozitivno testirani na koronavirus nalaze se na brodu i čekaju transport do bolnice.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.