Stojković sledi Pepa Gvardiolu

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Jan.2011, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković sledi Pepa Gvardiolu

Bivši proslavljeni reprezentativac Jugoslavije Dragan Stojković rekao je da je prošla godina bila veoma dobra za njega i njegov klub i da veruje da će uspeh koji je ostvario osvajanjem osvajanjem prvog mesta u šampionatu Japana biti veoma podsticajan za njegovu trenersku karijeru.
- Bez lažne skromnosti mogu da kažem da sam u prošloj godini ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << veliki profesionalni uspeh. Postavljeni su novi standardi u japanskom fudbalu jer igramo lepo, brzo i efikasano. Pre početka prvenstva igračima sam rekao da ćemo biti prvaci države, što oni nisu verovali, ali smo na kraju našem gradu i klubu doneli prvu titulu - rekao je Stojković.
Nekadašnji as Crvene zvezde dodao je da sada ima nove ciljeve, jer pored titula u domaćim takmičenjima želi da uradi nešto više i u Ligi šampiona Azije.
Stojković je rekao da uživa u poslu koji pruža mogućnost za kreativnost i dodaje da se njegov rad u Japanu veoma poštuje i ceni.
- Lako prenosim ideje na igrače, koji su veoma disciplinovani. Postali smo klub koji je najranije osvojio titulu prvaka Japana. Ja sam bio samo kapetan koji je vešto kormilario brodom, a imao sam odlične sardnike u upravi kluba i stručnom štabu, kao i ogromnu podršku navijača - rekao je Stojković.

On je potvrdio da je tim uspehom ispunio svoj san, ali ne i sve ambicije.
- Sada želim da ostvarimo zapažen rezultat i u Ligi šampiona Azije i da polako stižemo evropske standarde, pre svega one koje je postavio Pep Gvardiola. On i njegova Barselona zadali su svima nama veliki i težak zadatak. Spreman sam da sledim sve moderne ideje i metodologije u svetskom fudbalu - rekao je Stojković.
Komentarišući stanje u srpskom fudbalu, Piksi kaže da ono nije sjajno, jer je kvalitet veoma nizak i daleko je od evropskih standarda.
- Vidim da fudbalska organizacija dosta radi na poboljšanju infrastrukture, ali je najvažnije da se stvore igrači koji će moci da odgovore svim velikim izazovima na međunarodnoj sceni. Bez toga naši klubovi ne mogu da računaju da će imati značajniju ulogu u evropskim kupovima - kaže Stojković.
Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore podržao je dolazak Roberta Prosinečkog u Crvenu zvezdu, ali nije mogao ništa da kaže o njegovom radu, koji ne poznaje.
- Meni je drago da je jedan igrač iz naše generacije, koja je po svemu neponovljiva u jugosloveskom i srpskom fudbalu, dobio priliku da radi u našem klubu. Ja mu od srca želim da uspe, a rezultati će biti ti koji će odrediti njegovu karijeru - rekao je Stojković.
Dragan Stojković je posebno istakao da je ponosan na činjenicu da je prvi Srbin koji je u Japanu uspeo da se okiti titulom državnog prvaka i da bude izabran za ličnost godine u sportskom svetu te velike zemlje.


Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Legenda na dva kontinenta - Piksi

Izvor: RTS, 13.Jan.2011

Fudbalska legenda koja tek planira da ispiše glavne stranice u fudbalskoj istoriji Dragan stojković Piksi, sumirao je prošlu godinu i ocenio je značajnom u njegovoj trenerskoj karijeri. Formulu svog uspeha vidi u odličnoj komunikaciji sa igračima i načinu na koji oni sprovode njegove ideje. Piksi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.