Stjepanović u polufinalu olimpijskog turnira, nacionalni rekord štafete nedovoljan za finale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2021, 13:31

Stjepanović u polufinalu olimpijskog turnira, nacionalni rekord štafete nedovoljan za finale

Srpski reprezentativac u plivanju Velimir Stjepanović izborio je mesto u polufinalu trke na 200 slobodno na Igrama u Tokiju. On je u drugoj kvalifikacionoj grupi štopericu zaustavio je na 1:46,26, što mu je bilo dovoljno da sa 14. pozicije prođe među 16 najboljih.

Višestruki šampion Evrope je otplivao najbolju trku u poslednjih nekoliko godina i zasluženo stigao u polufinale.

Polufinale je na programu u ponedeljak u 3.37 časova po srpskom vremenu. Velimir >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će plivati u prvoj grupi u stazi jedan.

Nacionalni rekord štafete nedovoljan za plasman u finale

Srpska štafeta na 4x100 metara slobodnim stilom postavila je novi nacionalni rekord 3:13.71, ali nije uspela da se plasira u finale.

Srpska štafeta u sastavu Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Andrej Barna i Uroš Nikolić zauzela je peto mesto u svojoj polufinalnoj trci sa novim nacionalnim rekordom -3:13.71.

Srbija je na kraju zauzela ukupno deseto vreme i nije uspela da se plasira u finalnu trku. Srpka štafeta u istom sastavu nedavno je zauzela sedmo mesto na Evropskom prvenstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.