Stiže prvi 3D digitalac iz Fujifilm-a

Blog: Clubbing.rs, 17.Jul.2009, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže prvi 3D digitalac iz Fujifilm-a

Bioskopi se nadaju da će 3D dati doprinos iskustvu u gledanju, a slične nade ima i Fujifilm, ali u sasvim drugoj oblasti. Japanska kompanija se sprema da lansira FinePix Real3D digitalni fotoaparat, prvi 3D digitalni fotoaparat na svetu.
 
FinePix Real3D aparat/kamera će imati dupla sočiva, između kojih će biti određeni razmak i rezoluciju od 10 megapiksela. Kada se snimi fotografija, moguće je gledati je u 3D režimu upotrebom specijalnih 3D naočara.
 
3D kamera omogućava gledanje 3D slika kroz osmoinčni LCD ekran koji se virtuelno kreira. Takođe, Fujifilm je spremio online servis koji bi trebao da omogući štampanje 3D slika za potrošače. Kako ovo izgleda u praksi uverićemo se tokom septembra, kada će ovaj aparat postati dostupan.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.