Šta je lansirala Severna Koreja ka Japanu: Rakete upozorenja?

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je lansirala Severna Koreja ka Japanu: Rakete upozorenja?

Seul -- Jedna od dve lansirane severnokorejske rakete je najnovijeg tipa i prešla je razdaljinu od 690 kilometara, saopštila je južnokorejska agencija "Jonhap".

Ta agencijap oyvala se na neimenovane izvore iz Ujedinjenog komiteta načelnika štabova južnokorejskih oružanih snaga.

Iako se ne precizira koji je to novi tip rakete, južnokorejska vojska navodi da su obe rakete nakon lansiranja dostigle visinu od 50 kilometara, nakon čega su pale u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Japansko more.

Podsetimo, Južna Koreja je saopštila da je Severna Koreja ispalila dva projektila iz područja u okolini Vonsana na istočnoj obali te zemlje.

Prva raketa je lansirana u 5 časova i 34 minuta po lokalnom vremenu i proletela je oko 430 kilometara do pada u Japansko more.

Drugi projektil, novog tipa, lansiran je 13 minuta kasnije i proleteo je 690 kilometara i takođe pao u Japansko more.

Mediji ocenjuju i da je Severna Koreja ova lansiranja izvela zato što su Seul i Vašington odbili da otkažu zajedničke vojne vežbe koje su planirane za avgust ove godine, a koje Pjongjang smatra pretnjom po nacionalnu bezbednost Severne Koreje, preneo je Sputnjik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta je Sjeverna Koreja lansirala ka Japanu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2019

SEUL - Jedna od dve lansirane sjevernokorejske rakete je najnovijeg tipa i prešla je razdaljinu od 690 kilometara, saopštila je južnokorejska agencija "Jonhap".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.