Srušio se spasilački helikopter u Japanu, dvoje poginulo

Izvor: RTS, 10.Avg.2018, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se spasilački helikopter u Japanu, dvoje poginulo

Najmanje dve osobe su poginule, a nepoznato je stanje još šest osoba koje su pronađene na mestu gde se srušio spasilački helikopter u planinskom području u centralnom delu Japana. Deveta osoba vodi se kao nestala, kaže zvaničnik prefekture Gunma.
Spasilački helikopter japanske Gunma prefekture sa devet osoba izgubio je kontakt sa kontrolom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << letenja sat vremena nakon poletanja, preneo je AP.

Među osobama koje su bile u helikopteru su zvaničnici Uprave za katastrofe i pet vatrogasaca koji je trebalo da procene trasu puta na granici prefektura Gunma i Nagano, koja treba da bude otvorena u nedelju, preneo je Kjodo
Helikopter "Bel 412 EP" napustio je heliodrom u Maebaši oko 9.15 po lokalnom vremenu i trebalo je da se vrati u 10.45.
U toku je istraga o uzrocima pada helikoptera.
U novembru prošle godine, helikopter kompanije "Toho er" srušio se u prefekturi Gunma i tom prilikom su poginule četiri osobe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.