Srpski odbojkaši izgubili od Kube sa 3:0

Izvor: Studio B, 17.Jun.2012, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski odbojkaši izgubili od Kube sa 3:0

U drugom kolu drugog vikenda Svetske lige za odbojkaše jutros je u Santo Domingu (Dominikanska republika) reprezentacija Kube savladala Srbiju sa 3:0 (25:19, 25:19, 25:23).

Utakmica je odigrana u Gradskoj dvorani pred 1.100 gledalaca, a sudili su Holanđanin Peter Grunevegen i Bela Hobor iz Mađarske.

Otpor podmlađene srpske reprezentacije najboljim odbojkašima Kube trajao je 69 minuta.

Ovakav epilog, možda, nije očekivan posle fantastične partije izabranika >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Igora Kolakovića protiv Rusije, ali je razumljiv. U pitanju je, ipak, tim koji ne igra često zajedno i kod kojeg su oscilacije normalna pojava.

Upravo u tim oscilacijama bi trebalo tražiti uzroke poraza, jer nije bilo realno očekivati da podmlađena reprezentacija ponovi igru od prethodnog dana kada je, na opšte iznenađenje, savladala favorizovanu Rusiju.

U obzir, svakako, treba uzeti i činjenici da je srpska reprezentacija bila oslabljena neigranjem Aleksandra Atanasijevića koji je zbog prehlade ostao u hotelu. Kada se sve sabere izdanje Kolakovićevih izabranika i nije bilo loše imajući u vidu da su u velikoj meri bili ravnopravan suparnik, a da su možda mogli i da dobiju poslednji set.

Poslednju utakmicu drugog vikenda Svetske lige reprezentacija Srbije igra već večeras od 21,30 h po našem vremenu protiv Japana.

Uoči poslednjeg kola Kuba vodi na tabeli sa 11 bodova. Slede Srbija sa devet, Rusija osam i Japan sa dva boda.

Treći vikend Svetske lige igraće se od 22. do 24. juna u Kalinjingradu (Rusija). U petak, 22. juna, protivnik srpskim odbojkašima biće reprezentacija Kube. Dan kasnije izabranici Igora Kolakovića odmeriće snage sa Rusijom, a u nedelju 24. juna protivnik Srbiji biće reprezentacija Japana.

Kolaković: Kuba nas je vratila u realnost

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković posle jutrošnjeg ubedljivog poraza od Kube u Svetskoj ligi izjavio je da je njegov mladi tim vraćen u realnost.

"Ova utakmica je pre svega korisna za nas, uostalom kao i sve ovde. Posle impresivne pobede protiv Rusije sada smo se vratili u realnost, pre svega zato jer nas je Kuba ozbiljnije shvatila, pritisla servisom, na taj način uzela 15 lakih poena, a mi samo jedan. Tu je i napravljena najveća razlika", istakao je Kolaković.

On je dodao da je ipak jednim delom zadovoljan, pošto je bilo dobrih perioda igre."Bilo je dobrih delova igre i to me naravno raduje. Insistirao sam da igramo kvalitetno poene i da ne gledamo koji je rezultat. Uostalom, kad Kuba igra na visokom nivou, onda nemate šanse", konstatovao je Kolaković.

Prema njegovim rečima poslednji duel sa Japancima biće takođe težak, iako su oni po rejtingu najslabija ekipa na turniru."Oni su pre svega veoma uporni, a mi nemamo iskustva sa takvim ekipama. Nadam se ca ćemo igrati kvalitetno i da će nam se vratiti Atanasijević, koji je zbog temperature propustio meč sa Kubancima", zaključio je Kolaković.

Kapiten Srbije Bojan Janić rekao je da je poraz od Kube na neki način i očekivan, jer je teško od mladog tima očekivati da dva dana u dahu odigra odlično."Pre svega, Kubanci su dobro odigrali, na sevisu, a nama je nedostajalo svežine. Idemo dalje, dignute glave i da pokušamo da pobedimo Japan", poručio je Janić.

Utakmica između Srbije i Japana igra se večeras od 21.30 sati po našem vremenu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.