Srbija u „grupi smrti“ u Svetskoj ligi

Izvor: Sportski Žurnal, 07.Dec.2011, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u „grupi smrti“ u Svetskoj ligi

Srpski odbojkaši imaće težak zadatak da naredne godine izbore plasman na fajnal siks Svetske lige, koji će se od 4. do 8. jula održati u Sofiji (Bugarska).

U A grupi, iz trećeg šešira, Srbija je stigla na noge Rusiji i Kubi, a kao najlakši rival na kraju je došao Japan. Mesto na završnom turniru izboriće samo pobednik grupe i najbolja drugoplasirana selekcija iz sve četiri grupe Interkontinentalne faze takmičenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Srbija će u „skraćenom“ (ukupno će trajati pet vikenda) i prilično izmenjenom sistemu takmičenja Svetske lige, prvog vikenda (verovatno od 25. do 27. maja), zajedno sa Rusima i Kubancima putovati u Japan, gde će od petka do nedelje igrati praktično turnir, po sistemu svako sa svakim.
Nakon toga uslediće pauza, zbog igranja Interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre (tri turnira), a nastavak Svetske lige je zakazan za vikend od 15. do 17. juna, na Kubi. Poslednja dva vikenda, od 22. do 24. juna, odnosno 26. juna do 1. jula igraće se u Rusiji i Srbiji, a tačni termini i mesta odigravanja biće naknadno saopšteni.
Grupe za Svetsku ligu 2012.
A grupa: Rusija, Kuba, SRBIJA, Japan
B grupa: Brazil, Poljska, Finska, Kanada
C grupa: Italija, SAD, Francuska, Koreja
D grupa: Bugarska, Argentina, Nemačka, Portugalija
Napomena: U Sofiju na fajnal siks idu pobednici sve četiri grupe, najbolja drugoplasirana i domaćin Bugarska.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.