Srbija domaćin košarkaških kvalifikacionih turnira za Tokio

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija domaćin košarkaških kvalifikacionih turnira za Tokio

Svetska košarkaška federacija izabrala je domaćine kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre u konkurenciji košarkaša – Srbija (Beograd), Hrvatska (Split), Litvanija (Kaunas) i Kanada (Viktorija). Srbija će organizovati i ženski kvalifikacioni turnir, pored Belgije, Kine i Francuske. Žreb grupa u obe konkurencije biće održan 27. novembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Srbija će organizovati jedan od kvalifikacionih turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, odlučio je bord Fibe na današnjem sastanku.

Osim Beograda, kvalifikacioni turniri igraće se još u Hrvatskoj, Litvaniji i Kanadi, a samo najbolja selekcija sa svakog takmičenja obezbediće plasman na Igre u Tokiju.
Takođe, Srbija je dobila i organizaciju kvalifikacionog turnira u konkurenciji dama, zajedno sa Belgijom, Francuskom i Kinom (ukoliko prođe pretkvalifikacije). 
Osam muških reprezentacija već je obezbedilo plasman na Olimpijske igre, dok će četiri poslednja učesnika biti poznata posle kvalifikacionih turnira na kojima učestvuju 24 selekcije.
Na svakom turniru učestvovaće po šest selekcija, biće podeljene u dve grupe, a samo pobednik turnira obezbediće olimpijsku vizu.
Na ženskim turnirima učestvovaće 16 reprezentacija, na svakom po četiri.
Žreb grupa za turnire u obe konkurencije biće obavljen 27. novembra u švajcarskom Misu.
Muški turniri na programu su od 23. do 28. juna naredne godine, dok će se ženski turniri održati u periodu od 6. do 9. februara 2020. godine.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srbija domaćin kvalifikacionih turnira za Tokio

Izvor: Beta, 15.Nov.2019

Izvršni odbor FIBA danas je i zvanično potvrdio da će Srbija biti jedan od domaćina kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre 2020. u Tokiju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.Pored Beograda, domaćini turnira u konkurenciji košarkaša biće i Kanada (Viktorija), Hrvatska (Split) i Litvanija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.